2017. május 2., kedd

Cikk-cakk sál - last minute anyáknapi ajándék

Láttam Encinél (EniAnyu Kuckója), hogy ismét Cikk-cakk sálat köt, és rájöttem, hogy nekem is tetszett ez a minta. Mostanában inkább horgoltam..készülnek a polipok, évezredes a lemaradásom az igényhez képest. De persze ezt nem panaszként írom ám. Inkább örülök, hogy sok helyre eljutnak a csáposaink és hogy ilyen szuper csapat része lehetek. 

Mostanában azon agyaltam, hogy mivel tudnám meglepni a bölcsis gondozónéniket, mert Édesbaba, aki már nem annyira baba, de még mindig édes, lassan elhagyja a bölcsi biztonságos kis birodalmát, és jó lenne valami olyannal búcsúzni így két év után, amit nem lehet felfalni 10 perc alatt, hanem egy kis ideig legalább emlékezteti még a hölgyeket az én kis pankrátoromra. :) Azért esett a választás erre a sálra, mert bambusz vagy például merino lace fonalból készítve igazi kis ékszersál... nem mondanám, hogy különösebben melegít, de nagyon kellemes, hűs viselet, és a bambusz, mint ahogyan a selyem vagy a kasmír is a luxus érzetét kelti a viselőjében. Ami nem is csoda, ha valaha bújtál már bele ilyen anyagokból készült darabokba. Ha nem figyelnek, akkor a fonalas boltban is az arcomon, nyakamon szoktam tesztelni a fonalakat, mert megmondom őszintén, ami nem megy át a pofiteszten, azt haza sem viszem, mert biztos, hogy nem fogom szeretni, ami belőle készül. 

Szóval a Cikk-cakk sál.. a Gombolyag Magazinban jelent meg, kötött verzió, és abszolút felhasználóbarát a minta, kezdők is bátran belevághatnak. Sima-fordított és ráhajtás, mást nem is kell ismerni hozzá. Még vékony fonalból is haladós, kevés odafigyelést igényel, és akár színátmenetesből, akár egyszínű fonalból igazán látványos.Mondom én, hogy kevés odafigyelést igényel.. a csatolt fotón remekül látszik, milyen pengén elszámoltam magam az elején, és igen, ezt én is csak akkor vettem észre, amikor feltöltöttem a bejegyzéshez a képet. Persze azóta már még egyszer ennyit kötöttem, de annyi baj legyen... a bontás a gyakorlás anyja. Vagy mi..

Szóval, ha most kezdesz bele, még akkor is simán van esély befejezni vasárnapra, a hosszát Te döntöd el, de egy ékszersálnál nem tragikus, ha csak egyszer ér körbe a nyakon. ;-)

Ha tetszik a minta, télre válassz valami vastagabb fonalat..egy jó kis superwash gyapjút, amit bedobhatsz a mosógépbe, vagy akár a prémium minőségű akrilokból, kevertszálas fonalakból is érdemes csemegézni.

Te mivel készülsz az anyák napjára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése