2015. február 15., vasárnap

Tavaszi szél vizet áááááraszt...

...virááágom, viiirááágom. :)

Mintha kicsit tavaszi hangulatban lennék. Na éppen csak egy kicsit. Vagy kicsit jobban. Kár lenne tagadni, hogy a tavasz a kedvenc évszakom. Egyszerűn érzem, ahogy forrni kezd tőle a vérem, kiolvadnak a megfagyott részecskéim. Élvezem, ahogy minden megtelik élettel, és én is újjászületek ilyenkor. Most is zsong a fejem a sok ötlettől, tervtől. 

Nagyon vágyom már arra, hogy ki lehessen menni a kertbe, és igazából ideje is van, mert a téli metszéseket meg kell csinálni, mielőtt felébrednek csipkerózsika-álmukból a fák, bokrok. Ez persze nem az én feladatom, én csak kibicelek hozzá, és takaros kis stócba rakom a levágott gallyakat, ágakat. Milyen jó lesz a belőlük rakott tűzön szalonnát sütni nyáron. :) Álmodozom? Igen...tudom. De fejben már ültettem, kiválasztottam két új csemetefát, és málnát is szeretnék idén. És már most el fogom vetni a magokat kis tejfölös poharakba, hogy időben kihajtsanak és megerősödjenek a kis palántáim. Mert ...

Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek; ideje annak kiszaggatásának, ami ültettetett. Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak. Ideje van a szaggatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak. Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek." (Prédikátor könyve 3,1-8)

Érezted már, hogy egyszerűen szétfeszít valami..legyen az egy terv, gondolat, ötlet? Először csak motoszkál, fel-fel tűnik néha. Aztán már egyre gyakrabban gondolsz rá, de még nem körvonalazódik ki igazán, csak a tettvágy lesz egyre erősebb. Ez a legnehezebb időszak az alkotási folyamatban. Hogy ilyenkor az ember ne sürgesse, ne akarja erőből, mert akkor az borítékolható és biztos kudarc. Az anyag sem szereti az erőszakot. Tehát várni kell. Várni, hogy letisztuljon, ülepedjen, formát öltsön..olyankor aztán megtelsz teremtő erővel. Igazi ihletett állapotban csoda dolgok születhetnek. Azt gondolhatod, nagy feneket kerítek ennek, mert mi lehet abban olyan nagy dolog, hogy nekiáll az ember készít valamit. Pedig tényleg nem így működik. Még akkor sem, ha egy konkrét dologról van szó és adott hozzá minden: a minta, a fonal, a méretek..csak neki kell ülni. Nem fog menni. Olyankor az ember aztán szenved. Mindent úgy csinál, ahogy szokta, mégsem megy. És akkor már egyre dühösebb, és minél dühösebb, annál kevésbé sikerül. Lehet bontani ötször, tízszer.. és nem megy, nem sikerül, míg az ember más utálja az egészet. Akkor félre kell tenni, és mást csinálni. Egy kedves ismerősöm ezt úgy fogalmazta meg, hogy ilyenkor el kell menni és végigverekedni a  várost, és ettől az élménytől megtisztulva már menni fog az alkotás is. :) Persze azért nem kell megijedni a környéknek, nekem nincsenek ilyen késztetésem (dehogy nincsenek, csak mégis hogy nézne már ki), úgyhogy más utat választok, de az mindenképpen egészen eltérő elfoglaltság. 

Most is tombolnak az ötletek, ha figyeltétek, már hetek óta a nagy tavaszi tervekről regélek..és talán most már ott tartok, hogy hamarosan eljutok az ülepedésig, tisztulásig. Ezt mutatja az a kis bagoly is, aki kiröppent a fejemből tegnap reggel.



Bagoly Samu már teljes tavaszi tollazatban pompázik. Napsárga, pisztácia zöld, és égkék fonalat választottam hozzá, a csőre pedig faragott fa gombból készült. Egész apró bagolyfióka még, a repülést is csak szokja. Ezt persze a csillárok és a poharak bánják. De annyi baj legyen. Samu már Melindáé, de a tesók még befogadókat keresnek. Ha szeretnél egy kis horgolt baglyot befogadni, akkor ne habozz megkeresni. Én már nem bírok velük. :)

A paraméterek:

Anyaga: 100 % pamut fonal, fa gomb és biztonsági szemek
Töltet: szintetikus töltőanyag
Mérete: kb. 7 centi
Kezelése: jól bírja a mosógépet, de nem árt előtte kispárnába vagy mosózsákba csomagolni, nehogy beakadjon valahová a szeme, csőre.

Használhatod kabalának, kérheted kulcstartó karikán, vagy csak egyszerűen felültetheted az íróasztalodra, hogy munka közben is mosolyt csalhasson az arcodra. Két éves kor alatti gyerkőcnek ebben a formában nem ajánlom, mert nem teljesen bababiztos, de természetesen bababarát kivitelben is elkészülhet. :)


Szóval Bagoly Samu már a horgolt Rágcsajószágot csapatát erősíti, akik között további baglyok, nyuszik, elefánik, macik és mindenféle horgolt cukiságok is fel fognak bukkanni igazán tavaszi színekben és kiegészítőkkel. Mutatom, milyen kincseket szereztem be hozzá:


És még több gomb, mütyürke, szalag és tarka filcanyagok:






Meséljétek el, hogy Ti mire készültök így a tavaszt várva.. vannak nagy terveitek vagy nagyon várt tevékenységeitek?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése