2015. július 27., hétfő

Takarókba öltött szeretet...

Meséltem már arról, hogy mennyire szeretek takarókat készíteni? Az elmúlt hónapokban valamiért ezeket a takarós projekteket félretettem egy kicsit. Lehet, hogy a meleg miatt, vagy talán azért, mert sosem kis feladat megalkotni egy bugyolát. Még ha baba méret, akkor sem. :)

Éreztétek már azt, hogy mennyire nehéz elengedni azt, akit a legjobban szerettek a világon? Ha anya vagy, akkor ez fokozottan igaz. Nem mered otthagyni a kisbabádat még pár percre sem, figyeled, ahogy alszik, ahogy nyöszörög álmában, megmarkolja a takaróját... és mennyire jó érzés, ha ez a takaró, ami az első pillanattól kíséri, egy különleges bugyola, ami csak az Ő kedvéért készült, átitatva a szereteteddel, gondoskodásoddal. Egyedi és megismételhetetlen..éppen, mint a gyermeked. 

Az első takarót akkor készítettem, amikor a kisfiamat vártam. Szivárványtakaró, amit még mindig használ a már lassan két éves Édesbabám. Most bölcsibe készül a fiam, és én kezdek pánikba esni ettől az új élethelyzettől. Minden elengedés piszok nehéz...és ez egy újabb lépcső a mi kis kettősünk távolodásában. Te hogy élted ezt meg? Nehéz volt? Még előtte állsz? Kellene találni ilyenkor minden Édesanyának valamit, ami átsegíti ezen a nehéz időszakon. Én azt találtam ki, hogy Édesbaba kap egy új takarót... szivárványosat, mi mást. :) Az lesz az Ő első bölcsis takarója, amit itthonról visz magával, és ezzel engem is elvisz. Az ölelést, a ringatást, a puszikat és simogatásokat is belemágiázom kötés közben. Hogy még akkor is ott legyek mellette, amikor úgy tűnik, hogy nem vagyok.. Hiszek abban, hogy ez éppen elég erős mágia lesz ahhoz, hogy átvészeljük a kezdeti nehéz időszakot.

Szerinted jó ötlet? Olyan jó érzés, ha úgy mehet nyaralni a mamákhoz, vagy a bölcsibe-oviba, később táborba, kirándulni, hogy visz valamit itthonról, Tőled. Neked volt ilyen gyerekkori kedvenced, amit mindenhová vinni kellett, mert abban volt a "varázslat"? Varázslat, azaz otthon, anya, biztonság, szeretet, elszakíthatatlan szálak..

Íme az én új takaróm készülőben. Pamut kevertszálas fonalat (Alize Cotton Gold) választottam ezúttal a tiszta pamut helyett, hogy könnyebben bírja a folyamatos mosás strapáit, de a színek hasonlóak. Még nincs kész persze, a harmadik gombócot kezdtem belekötni, és ezen kívül még talán egyet tervezek, hogy igazán nagy legyen. A mérete jelenleg 82*82 cm. A mintát "ten stitch blanket"-nek hívják, mivel egyszerre mindig csak 10 szemmel dolgozunk és spirálisan haladunk körbe-körbe. Alapvetően egy nyugis, hurcolós projekt. Olyan tévénézős fajta, amire nem kell figyelni. 
Számolni is csak a sarkoknál szükséges. Minden más megy magától. Aki szeretné megpróbálni, itt megtalálja és le is tudja tölteni. A youtube-on számos segítő videó is van fent, de engem is keressetek bátran.. a sarkokról, ami talán az egyedüli nehézség eleinte, szívesen teszek fel videót magyarul. 

Ha szeretnéd, akkor a Te babádnak is szívesen készítek egy saját, egyedi bugyolát, amit mindenhová magával vihet, benne a Te szereteteddel és gondoskodásoddal. Magad készítenéd, de nem tudod, hogy kezdj neki? Akkor se kenődj el, hanem figyeld a facebook oldalamat és hamarosan jelentkezem egy akár online is végezhető babatakarós tanfolyammal és takaróhorgolós workshoppal. ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése