2015. július 29., szerda

Még több takaró...

Mert ha már elkezdtem, akkor tutira nem tudom abbahagyni. :))

Megfigyeltétek már, hogy vannak dolgok, amiket az ember halogat, félretesz, elcsomagol majd nyugisabb, jobb időkre...aztán, amikor egyszer valahogyan belebotlik, nem tud ellenállni, és átbillen annak a bizonyos patásnak a túloldalára? :) Szerencsére még nem tartok itt, de az egyértelmű, hogy megint elkapott a takarómániám. Mikor máskor, ha nem a legnagyobb hőségben, amikor takaróra épeszű ember nem is gondol. (pedig a Tücsök és a hangya meséjéből már mindannyian tudjuk, hogy a téli kényelmet nyáron kell biztosítani.... ;-) )

A szivárványos takaró mellett készül még egy babatakaró Henriknek, aki hamarosan megérkezik közénk. Ő egy nagyon kedves barátnőm kisfia, és meglepetésként kapja Tőlem az első Cicamama takarót és a hozzá tartozó sapit, mindenmást. :) Elvégre megérkezni is stílusosan kell erre a világra. Nem árt, ha már pólyásként megtapasztalja az ember fia-lánya  minőségi luxust. :D

A takaró Himalaya Perlina fonalból készül kakaó és bézs csíkozással. A fonalról azt kell tudni, hogy különleges sodrású pamut-dralon keverékszálas, amitől egyrészt valami elképesztő módon puha, másrészt tökéletesen jól mosható, kezelhető, nem szöszös, nem nyúlik, és nem kopik a színe. Babaholminál pedig ez elsődleges szempont, hiszen megtapasztaljuk számtalanszor, hogy akár naponta többször is szükséges cserélni, mosni a gyerkőcök ruháit, ágyneműjét, takaróját. Annál pedig kevés dühítőbb dolog van, ha a megvásárláskor még szép és különleges darab a harmadik mosásra elformátlanodik, megkopik, bolyhos lesz. Épp ezért választok takarónak ezek közül a fonalak közül.

A minta végtelenül egyszerű, hogy ne vonja el a figyelmet a csíkozásról és a díszítőelemekről. Sima egyráhajtásos pálcákat használtam. Azért is fontos, hogy egyszerű, viszonylag zárt mintát válasszunk babatakarók esetén, mert bár csodaszépek a csipkemintás bugyolák, de bizony beleakad a baba mancsa-tappancsa, és abból bizony sírás és idő előtti ébredés lesz. Ezért én mindenképpen szerencsésnek tartom, hogy ha csipkés a minta, akkor legalább egy bélelést kapjon a kész takaró, így csökkentve ennek a beakadásnak a veszélyét.

A következő takaró más stílus.. kicsit "romantikusabb" és némiképp bonyolultabb a mintázata is. Mercerizált (tehát egy különleges eljárással viaszosabbá, strapabíróbbá tett) pamut fonalat használtam fel hozzá. Gazdája még nincs, és a befejezés is várat magára, de mindenesetre izgalmas a minta és a várható végeredmény is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése