2016. február 7., vasárnap

Elindul végre-végre a CMK HorgoLó tanoda

Régóta ígérgetem már főleg a facebookon aktív hölgyeknek, hogy belevágunk egy horgolós és kötős sorozatba. Bevallom Neked őszintén, hogy sokáig variáltam, mert igazából számos videót és blogot találhatsz ebben a témakörben, ha már megfogalmazódott Benned a gondolat, hogy mégiscsak megtanulnád legalább az alapokat akár egy adott darab elkészítése miatt, vagy csak úgy.... mert jó lenne kikapcsolódni valami kreatív tevékenységgel. 

Hogy miért kezdem el mégis? Arra egy kedves barátom gondolataival tudok válaszolni. (mert persze az ember mindig a barátait és a családját nyúzza a dilemmáival, kétségeivel) Beszélgettünk arról, hogy minek készíteni egy századik verziót a kötés és horgolástechnikákról, és nagyon egyszerű választ adott rá: mert nem vagyunk egyformák, mindenkinek más módszer, más hang, más stílus segít végül elsajátítani, megtanulni valamit. 



Megszokhattad, hogy - bár éppen lehetne hűdekomoly is - én inkább a kötetlenebb, közvetlenebb stílust kedvelem itt a blogon és az eddig elkészített videókban is. A visszajelzések alapján ez sok esetben segítséget jelent a bátorsággyűjtésben - kaptam olyan levelet a nagyikockás kendő elkészítésével kapcsolatban, ahol egy kedves csajszi éppen azért mert belevágni az egyébként cseppet sem bonyolult kendő elkészítésébe, mert olyan "csacsogós" voltam a videóban, és úgy érezte, hogy szinte ott ülök mellette. Elmeséled, hogy Neked miért tetszenek a videók és a blog? 

No...ennyit az okokról. 

És most lássuk, mire számíthatsz. 

#horgolótanoda címkéket kell keresned a blogon és a youtube csatornán is a jövőben, ha kifejezetten ezeket a leckéket szeretnéd megnézni. Egészen az alapoktól indulunk, a fonal és tűválasztás, kezdőcsomó, láncszemsor, mintaolvasás tanulmányozásától sajátos stílusban. Azt fogom megmutatni, én hogyan horgolok, és el tudod dönteni, hogy Neked megfelel ez a módszer, vagy nem. A végén mindenki saját stílusban dolgozik majd, mert - ahogy már írtam - nem vagyunk egyformák. Másképpen lesz kényelmes, és másképp esik kézre. De a lényeg, hogy belevágj. 

Hogy menet közben ne menjen el a kedved a folytatásoktól, minden szakasz végén készítünk egy próbadarabot, lépésről-lépésre. Az így begyűjtött sikerélménnyel pedig máris belevághatsz a nehezítésekbe. 

Van egy meglepetésem is.. ;-) 
A feliratkozóknak persze, mert valamivel szeretném megköszönni a szorgalmatokat és a figyelmeteket. Időről-időre tervezek néhány könnyen vagy közepesen nehezen elkészíthető horgolt darabot, aminek a részletes leírását, videós útmutatóját elsősorban Nekik fogom megmutatni és elküldeni... Szóval érdemes csatlakozni a Youtube csatornához is, és rendszeres olvasóként feliratkozni itt a blogon is. 


A héten jön az első lecke, szóval horgolótűre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése