2016. augusztus 7., vasárnap

Vírushordák és piszok meleg...mikor horgolj kendőt, ha nem most? :)

Olyan meleg van ma (is), hogy nem sok kedvem van megmozdulni sem. Te hogy vagy ezzel? Mi a jó program ilyenkor?

Én ma elhajtottam a srácokat strandolni, én pedig előszedtem a Gyerünk, anyukám archív nyári csemegéit, és tornáztam egyet. Muszáj lemozogni a horgolással-jégkrémezéssel töltött heteket, különben nem hogy "bícsbadi" nem lesz idén, hanem még a tél beállta előtt felveszem a legtökéletesebb formát az univerzumban...ti. a gömb a létező legtökéletesebb forma, ha nem tudtad volna. ;-)

Ebből talán sejtheted, miért a kendő a kedvenc ruhadarabjaim egyike. Egészen biztosan TOP listás. 

Ha Te is úgy vagy vele, hogy sosem találod meg a tökéletes cipőt, utálod a butikok próbafülkéit a rettenetes fénnyel és hatalmas tükörrel, a mindigörökké XS-re méretezett csini cuccokat, szóval nem sikerélmény a vásárlás, akkor van egy tippem: vegyél fonalat, és horgolj kendőt, táskát, sapit, sálat, karkötőt, álomcsapdát, szőnyeget, poncsót.. IMÁDNI FOGOD!

Az elmúlt hetekben nálam kendődömping volt... két Trisht is ígértem. Egyet Mankának, pontosabban a lánykájának, mivel megnyert egy játékot, de volt kedves kivárni, míg a családi traumák után összekaparom magam. A fonal Alize Bamboo Fine, ami egy lace vastagságú 100% bambusz fonal. Én egy batik verziót választottam hosszan színátmenetes tengerszínekkel. Selymes, csillog és őrülten puha. Egy gombóc elég egy átlagos méretű kendőhöz, nyakbavalóhoz. Az enyém a Gombolydából való szerzemény. Egy gombolyag ára 1190 Ft, tehát nem ver földhöz. És most éppen akciós is. :))

A másikat pedig Réka kapja, aki a kedvenc fogorvosom jobb és bal keze, és egy imádnivaló könyvmoly csajszi, akire mindig számíthatok. :) Szintén az Alize bambusz fonalából készült el, csak korall színben. Valamivel több, mint egy gombóc kellett hozzá, hogy Réka a dereka köré kötve is tudja viselni. 
A harmadik Trisht az alkalom szülte, mivel ha emlékszel még a mi kis mininyaralásunkra Meseországban, ott is muszáj volt készíteni valamit. Nem azt mondom, hogy nem vittem magammal 2-3 folyamatban lévő projektet, de ezt már minden függő tudja: ennyi sosem lesz elég. Így aztán a kirándulásaink során benéztem Balassagyarmaton a Színpompa kézimunka boltba, ami egy kötős-horgolós-hímzős-varrós paradicsom Nógrád megye szívében meglepően bőséges kínálattal. A gondom mégis az volt, hogy nagyon szerettem volna pamut, bambusz vagy selyem fonalat venni, ebből viszont nem volt semmi olyan, ami tetszett volna, így minden meggyőződésem ellenére maradt a tulajdonos hölgy ajánlása alapján egy Schachenmayr Merino Extrafine Lace fonal, csudás bordó-piros-és halványlila színekben. Két gombóc, tehát 10 deka elég volt egy jókora kendőhöz. Az ára 1300 Ft/ gombóc, tehát 2600 Ft-ból van egy különleges merinó gyapjú kendőm, igazán szép színátmenetes festéssel.


Látod, ezért is megéri magadnak elkészíteni, mert egyrészt egyedi, másrészt ez töredék ár ahhoz képest, amit egy boltban vagy vásárban fizetnél egy különleges darabért, és még jól is szórakozol közben. ;-)

A mintát megtaláljátok a 2016/1. Gombolyag Magazinban vagy a Ravelryn. A tervező Gogolák Viki. A fonalakat pedig vadásszátok le a hozzátok legközelebbi fonalboltban, vagy csemegézzetek a webshopok kínálataiból. Kezdők is bátran belevághatnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése