2016. január 4., hétfő

Cicamama évértékelő beszéde... vagy mi

Ha már mindenki évet értékel, nekem is rá kell szánnom magam. És mi lenne erre jobb alkalom, mint a szokásos vasárnapi bejegyzés.




Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én kifejezetten nehezen szánom rá magam ezekre a mérlegekre, pedig mindig bebizonyosodik, hogy hasznos. Segít a visszatekintésben, a hiányosságok, nehézségek helyretételében, és kicsit előre is lendít, megadva a következő év alaphangulatát azzal, hogy kiemeled, mi mindenre lehetsz büszke.

Például én arra vagyok büszke, hogy egyre több állandó látogatója van a blognak, és számos esetben kapok visszajelzéseket is a feltett tartalom hasznosságáról vagy épp kiegészíthetőségéről. Ez nekem nagyon fontos, mert lássuk be, mindenki szereti, ha van visszacsatolás arról, amit csinál, amit szeret, amivel dolgozik.

Éppen a visszajelzések ösztönöznek arra, hogy a bloggal kapcsolatban idén három területen is erősítsek.

Az egyik ilyen terület a mintafordítások megjelentetése. Azt látom, hogy olyan kezdő vagy épp gyakorlott horgoló-kötő csajok is látogatják a blogot, akik már szívesebben dolgoznak vagy dolgoznának önállóan és készítenék el a saját mindenféléiket. Bár jelenleg talán még ez a csapat a kisebb. Még. ;-) Nagy sikere volt Fogatlan mintájának, és rájöttem, hogy jól tudok együtt dolgozni a külföldi tervezőkkel is. Ezért idén több mintafordításra is számíthatsz, ha már horgolsz-kötsz, de egyedül nem vágnál bele egy idegen nyelvű mintába, vagy csak nagyobb biztonságot adna, ha egy kis magyar támogatást is találnál a bizonytalan pontokon. Az első fordítás még ebben a hónapban érkezik, természetesen szakaszfotókkal, hogy még egyszerűbb legyen. :)

Elindul végre a nagy nyomásra a Cicamama Kötő - és Horgolósuli. Ennek előfutára, hogy negyedgőzzel bár, de tavaly év végén elindult a Youtube-on a Cicamama Kuckója csatornája, ahol máris megtalálhatjátok a halszálkamintás sál, és a nagyikendő mintavideóját, sőt a ten stitch takaró egyik munkavideója és a szemfelszedés rejtelmei is nézhetők már. A csatornán mintavideókat, fonal és eszközteszteket, oktatóvideókat, és ha igénylitek, akkor videóblogot is találtok majd. Van még egy titkos tervem ezzel kapcsolatban, de tudod mit? Hagyok az izgalmakból legközelebbre is. ;-)

Szerettétek készíteni Mézit és a Lizi sapit is, úgyhogy további saját  minták is felkerülnek majd a blogra. Igyekszem évszak szerint válogatni, és örömmel fogadom a kéréseket, kívánságokat is. Ha valamit nagyon szeretnél, de még nem láttad máshol, akkor írj bátran. ;-) Hamarosan jelentkezem egy otthoni téli és egy tavaszi tutyival is. Ezzel nyitom a sort. Ha még sosem próbáltad a horgolást, akkor is érdemes figyelned, mert mindkettőhöz mintavideó is készül majd részletes leírással. 

Megszületett tavaly az "Édes Álmok" kollekció, ahol csodaszép, különleges, és teljesen személyre szabott álomcsapdákkal-álomfogókkal találkozhattál. Mivel kifejezetten természetes alapanyagokkal szeretek dolgozni, aminek már a begyűjtésében és előkészítésében is részt veszek, így év végére az a meglepő helyzet állt elő, hogy kifogytam a mindenfélékből, és nem éreztem jó döntésnek bolti fémkarikát, vagy agyonkezelt nádköteget venni, úgyhogy idén tavasszal igyekszem elegendő szőlő és fűzfavesszőt, és szebbnél jobb ágas-bogas varázsfavesszőket levadászni és konzerválni, és természetesen minden különleges helyről hozni valamit, amerre csak járok - követ, ásványt, háncsot, termést. Mert ezektől lesz igazán erős egy-egy álomcsapda. Szerintem. És azok szerint is, akik már CMK álomcsapdával alszanak egy ideje. :)

Szerettétek a festett ruhadarabokat és vászontáskákat is, ezért idén sem kell nélkülöznötök őket. A festett szatyrokat más formában is viszontláthatjátok majd, de ez még mindig titkosos. Hétpecsétes. Sárkányőrizte. :)


 És ki ne hagyjam...majdnem el is felejtettem galád módra - az ÉN VÁLLALÁSOM. Egész évben pörögni fog a Kreatív kihívás 2016 program, amit január elsején útnak indítottam, és nagyon várom a képeket, beszámolókat róla természetesen. Én is mutatni fogom sorra, mikor mit sikerült kipipálni a listáról. De ezen felül ígértem, hogy lesz erre az évre egy saját, külön vállalásom, misszióm is. Tudod, hogy a Korababák ügye sosem múló szenvedélyem, részben a személyes érintettség, részben pedig a példaértékű hősiességük, élni akarásuk, és harcuk miatt. Függetlenül attól, hogy mikor mivel tudom segíteni a KORE munkáját, idén valami állandót is szeretnék tenni.

Minden hónapban készíteni fogok egy kolipot (korababa játszópolip, a mintáját mutatni fogom Neked is), legalább egy sapit, és negyedévente egy takarót. Ez a fix vállalásom, szóval ez a minimál program, és minden más ezen felül lehet még. Nagyon boldoggá tenne, ha sokan csatlakoznának ehhez a "kihíváshoz" is, mert a koraszülött mentők és osztályok nagyfelhasználók sapikban, takarókban, polipokban, és mindenféle kisruhákban, lepedőkben, inkubátortakarókban. Szóval ha kötni-horgolni nem, de varrni tudsz, akkor is beszállhatsz ám a ringbe, részelteket a KORE facebook oldalán találsz róla.


Te mi mindent terveztél erre az évre? Mérlegelted az előzőt? Szoktál ilyenkor listát írni? Meséld el! Olyan kíváncsi vagyok.. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése