2016. január 26., kedd

Tervezz előre...2016 tavaszi trendje

Követed a divatot? Fanatikusan, teljes ruhatárcserés módon vagy csak úgy nagyjából, mazsolázgatva? 
Megmondom őszintén, hogy nem vagyok divatmániás, de szeretem megnézegetni, miket agyalnak ki a divat urai évszakonként. Aztán vagy találok benne követésre érdemest, vagy csak jót kacagok a vadhajtásokon, ismétlődéseken. 

Most úgy gondoltam, ideje egy kicsit utánanézni, mire készülhetünk, ha Holle anyó végre belefárad a dunnarázásba. Mondtam már, hogy alig várom?? Megdöbbentő, hogy már a 2017-es és a 2018-as trendek is elérhetők. Ilyenkor azért kicsit úgy érzem, hogy a vezető tervezők próbálnak terelni minket egy előre megszabott úton, amitől azonnal előtör belőlem a lázadó. ;-) Azért összeszedtem, milyen vonalak mentén alakul az év első fele a trendek szempontjából. Válogass, mazsolázz belőle kedved szerint! 

A tavasz és a nyár a pasztell árnyalatokról fog szólni, semmi harsány szín. Azt mondják, hogy  az idei tavasz-nyár bombaárnyalata a rózsakvarc és a "serenity", egy finoman lilás árnyalata a kéknek.



Neked tetszenek ezek a színek? Én bajban vagyok velük, már ha öltözködésről van szó, mert vagy a fekete vagy ha már muszáj mást, akkor piros, bordó és zöld az, amit hajlandó vagyok hordani. Bezzeg, ha harisnyában gondolkodunk. Imádom a színes harisnyákat, sálakat, sapikat, ékszereket. Szóval azért még nincs veszve minden. A rózsakvarc árnyalatát például kifejezetten el tudom képzelni egy finom tavaszi csipkekendőnek vagy stólának. De a szobám falán is akár. :) Neked van már rá ötleted?

És akkor legyen itt a teljes 2016-os színskála is az év első felére, ha már voltak olyan kedvesek és megálmodták nekünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak innen választhatsz, de ne lepődj meg, ha a divatházak, és a plázák ruhakínálata zömében ezekből a lágyabb árnyalatokból és földszínekből fog állni idén tavasszal-nyáron.


Nézzük, mi a helyzet a mintákkal, a stílussal... mert a szín önmagában még kevés. ;-) Az idei tavasz-nyár a virágmintákról szól majd minden elképzelhető formában. Szóval igazán csajosra, romantikusra vehetjük a figurát.

Jöhetnek a vintage és new age rózsamintái kicsiknek és nagyoknak is:




És nem csak a rózsa, de tényleg jöhetnek idén a virágok minden mennyiségben, a ruhákon, kiegészítőkön, falakon, a naplódon, ahol csak el tudod képzelni. Például margarétákkal... ;-)


De ha már kiegészítők, akkor mutatom, mennyi mindent tudsz kitalálni akkor is, ha nem akarod/ tudod lecserélni a teljes ruhatáradat. Egyszerűen szedj elő a szekrényből néhány alap darabot, és alakítsd át, dobd fel néhány virágos kiegészítővel a legmenőbb színekben. Ha már itt tartunk, akkor biztos láttad már, hogy megint a '70-es évek farmerdivatja kerül elő, és leáldoz lassan a rengeteg kötözöttsonka skinny cuccnak. Szerintem épp itt volt az ideje.. ;-)





És ha farmer, akkor jobb alapanyagot el sem tudnék képzelni ahhoz, hogy igazán divatossá tedd. Emlékszel, hogy amikor a 90-es években, és tavaly az volt a menő, hogy minden nadrágon szakadások és kopások vannak, akkor nekiestünk otthon házilag, és milyen jó kis cuccokat lehetett összehozni?

Most nem kell felvágnod a nadrágjaidat (olyanokat már úgyis vettél tavaly), csak szerezz be néhány horgolt virágot...fehéret vagy színeset, és varrd fel, vagy varrasd fel egy környékbeli varrónővel. Töredék áron megszerezheted azokat a cuccokat, amikre Oscar de la Renta is csak a nyálát csorgatná. A barátnőidről már nem is beszélve. ;-)





Remélem, kaptál néhány jó ötletet, és van ábrándozni egy unalmas munkanapon, értekezleten, vagy amíg szusszansz egyet a babóca alvásidejében. ;-) Hamarosan mutatok néhány szettet gyerkőc kivitelben is, mert lássuk be, szeretjük Őket is vagánynak, és királylánynak látni...ha magamból indulok ki, akkor sokkal előbb a fiamat, mint magamat. :))

És hogy mit érdemes még figyelned? A kiegészítő csomagokat, mert nem hagyhatlak felvarrható virágok, virágmintás nyakbavalók, hajpántok és kitűzők nélkül.. ugye? ;-)

Azt ugye már nem is kell mondanom, hogy ha nem akarsz lemaradni az új bejegyzésekről, hírekről, kincsekről, akkor iratkozz fel a blog olvasói közé és kövess a Facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése