2016. január 29., péntek

Tavaszi-nyári trendek 2016-ra - ezúttal gyerkőc kivitelben

Tetszett a trendekről szóló bejegyzés? Ígértem ám, hogy nem hagylak kétségek között, és megnézzük, mit találtak ki a tervezők a gyerekeknek. Te szereted az aktuális divatnak megfelelő vagány szerelésbe öltöztetni a fiad vagy épp egy kis dívának a lánykádat? Mostanában a cukiságfaktor eltolódott a habosbabos, klasszikus értelemben vett babastílusról afelé, hogy hajlamosak vagyunk a gyerekeinket a felnőtt divat szerint öltöztetni. Nem mondom, hogy ez baj, mert persze én is elolvadok, amikor a két éves fiam talpig pasis cuccban van. :) De ezt a tendenciát a tervezők is felismerték, és egyre szélesebb választékot, évszakonként frissülő kínálatot biztosítanak  a hóbortjainkhoz. Ma ebből szemezgettem. :)



Még mielőtt a lovak közé csapnánk, vagyis elmerülnénk a képekben, szeretném megosztani Veled dr. Schiffer Miklós jogász és stílustanácsadó gondolatait a divatról és a stílusról... (a riport a http://www.budapestijogaszbal.hu/bali-protokoll/ oldalon olvasható teljes egészében)

"...vallom azt, hogy a jó stílus az embernek nem csak esztétikai üzenete, hanem része lehet a boldogságának is, ha tudatosan megéli azt. A klasszikus elemekben hiszek, mert a klasszikus állandó és értékes, szemben a pillanatonként változóval, de ennek ellenére nagyon fontosnak tartom a napi divatot. A divat egy tükör a társadalmakról, egy tükör az emberek gondolkodásáról. Fontos azonban az, hogy soha ne legyünk az áldozatává, mindig tartsunk egyensúlyt divat és a saját ízlésünk között. Mostanában sok olyan dolgot mutatnak be a kifutókon, melyek megdöbbenést okoznak, éppen ez a lényege a divatnak, hogy más, hogy szokatlan, hogy felráz."

A gyerekeknél inkább a formák, minták, stílus az, ami változik-alakul. A takaróválasztásnál már beszéltünk róla, hogy milyen színekben érdemes gondolkodni, és ha gyerekekről van szó, akkor inkább csak szülői elvárás, letisztultság és igény az élénk színek mellőzése és a pasztell árnyalatokhoz való ragaszkodás. A gyerekek szeretik az élénk, vidám színeket legyen szó ruháról, játékról, kiegészítőkről, dekorációról.

 Persze minél nagyobb egy gyerek, annál inkább kialakulnak az aktuális kedvencek. A királylányos, az autós, vonatos, a szörnyecskés, a szuperhősös, csuparózsaszín, hellokittys..kinél mi. Ha megteheted, érdemes úgy választani, hogy megfelelj ezeknek a kívánalmaknak. Elvégre mi is olyasmit szeretünk hordani, olyan dolgokkal szeretjük körbevenni magunkat, ami kifejez minket, amitől jó kedvünk lesz. A picurkáknál sincs ez másként. ;-)


(forrás: Pinterest)


Válogassunk tehát az idei szezonra zöldeket, narancssárgákat. Még mindig menő a funky stílus, a jópofa kalapok, színes ingek. Mintákban, ahogy én látom a szörnyecskék még mindig topon vannak, de bármi jöhet, amit szeret a gyermeked.

(forrás: Pinterest)

Sokan tartanak ilyenkor a kötött-horgolt kiegészítőktől, ruhadarabokról, pedig egy könnyű pamut karimás kalap, vékony pulcsi, mellény az elmúlt tavaszok és nyarak tapasztalatai alapján mindig elfér.


Válassz ilyenkor vékony szálú pamutot, bambuszt, selymet vagy ezek keverékét, mert jól szellőzik és hűsít.A lányoknak kifejezetten jól állnak a csinos horgolt felsők, kisruhák, áttört csipkemintás szoknyák és a kalapok, kendők, virágdíszes vagy koronás hajpántok, csatdíszek.. 






(forrás: Pinterest)

 Elő lehet szedni a nyárra a cukorkaszíneket - rózsaszínek, lilák, halvány pinkek kombinálva szürkével, törtfehérrel, zölddel, naranccsal. Ilyenkor nyugodtan válogathatunk és variálhatunk a bátrabb összeállítások között is. ;-)


(forrás: Pinterest)

És akkor még nem is beszéltünk a tündéri kis horgolt babacipőcskékről... kérd szettben egy fejpánttal például, vagy szoknyácskával.. őrületesen csinosan mutat benne a kisbabád. És mi más lenne a cél, mint még szebbé tenni, Aki más amúgy is több, mint tökéletes. ;-)

(forrás: Pinterest)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése