A recept végtelenül egyszerű, és garantáltan csillió kalória van benne, a fogaknak sem tesz jót, de elképesztően finom. :)
Hozzávalók:
20 dkg sótlan mogyoró (földi vagy török)/ mandula (hámozott, sótlan)
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
bő 1,5 dl víz
lábas
soksoksok türelem
Elkészítése:
A lábasba öntsd bele a cukrot, fahéjat, vizet és kezd el lassan melegíteni. Amikor már kész a fahéjas cukorszirupod, borítsd bele a magokat, és kevergesd folyamatosan. Addig keverd, amíg a víz el nem párolog és a cukros-fahéjas massza be nem vonja a mogyorót/mandulát. Kicsit karamellizáld meg rajta a cukrot (de ne égesd oda), és az egészed borítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, lehetőleg úgy, hogy ne halmozódjanak egymásra. Érdemes előásni a gáztepsit, az elég nagy ehhez a projekthez. Aztán már csak várnod kell, amíg kihűl és megdermed a fahéjas-cukros rágcsád.
Töltsd üvegbe, hogy ne puhuljon meg. Ha szép üveget választasz, vagy tüllzsákba, vászonzsákba csomagolod, akkor ajándéknak is kiváló. Igazi last minute ötlet. :)
A recept Licitől származik, tőle kaptam Mikulásra egy üveg finomságot. Hát nyamnyamm lett. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése