2014. december 12., péntek

Homemade cukros-fahéjas mogyoró

Írtam már saját kezűleg készített ehető ajándékokról, de ez pont kimaradt a sorból..a sós változata szerepelt, de nem lehet mindenki só és fűszerfüggő, mint én. Szóval ezt most az édesszájúaknak ajánlom. ;-)






A recept végtelenül egyszerű, és garantáltan csillió kalória van benne, a fogaknak sem tesz jót, de elképesztően finom. :)

Hozzávalók:

20 dkg sótlan mogyoró (földi vagy török)/ mandula (hámozott, sótlan)
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
bő 1,5 dl víz
lábas
soksoksok türelem

Elkészítése:

A lábasba öntsd bele a cukrot, fahéjat, vizet és kezd el lassan melegíteni. Amikor már kész a fahéjas cukorszirupod, borítsd bele a magokat, és kevergesd folyamatosan. Addig keverd, amíg a víz el nem párolog és a cukros-fahéjas massza be nem vonja a mogyorót/mandulát. Kicsit karamellizáld meg rajta a cukrot (de ne égesd oda), és az egészed borítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, lehetőleg úgy, hogy ne halmozódjanak egymásra. Érdemes előásni a gáztepsit, az elég nagy ehhez a projekthez. Aztán már csak várnod kell, amíg kihűl és megdermed a fahéjas-cukros rágcsád. 

Töltsd üvegbe, hogy ne puhuljon meg. Ha szép üveget választasz, vagy tüllzsákba, vászonzsákba csomagolod, akkor ajándéknak is kiváló. Igazi last minute ötlet. :)


A recept Licitől származik, tőle kaptam Mikulásra egy üveg finomságot. Hát nyamnyamm lett. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése