2014. december 3., szerda

Könyvmolyok figyelem :)

Imádok olvasni attól a naptól kezdve, hogy a kezembe vettem Fekete István Tüskevár című klasszikusát (ezt minden évben újraolvasom azóta is, kiegészítve a Téli berekkel). Onnantól nem volt megállás, mindig minden körülmények között olvasok, de tényleg. Olvastam még a vizsgaidőszak alatt is, a vonaton, várakozás közben, evés közben, reggelig, mert annyira izgalmas volt, hogy nem tudtam letenni. Már szerintem mindenki hidegrázást kap, amikor meghallja tőlem, hogy csak még egy oldalt... :D

Saját házi könyvtáram van, ahol szerző és témakör szerint vannak tematizálva a polcok... na jó, már csak azok, amiket a kisfiam nem ér el, mert amit elér, azt újratervezi. :))

Tudod, mire jöttem rá? Hogy még sosem készítettem semmit a könyveimnek. Na nem ajándékba... bár tény, hogy megfordult a fejemben. Tudom, tudom..beteges. :) Hanem azért, hogy megvédjem őket minden sérüléstől és maszatolástól. Szerintem mindenki érti, miről beszélek, aki hozzám hasonlóan fanatikus könyvfüggő. 

Bele tudok betegedni, amikor valaki megtöri a féltve őrzött könyveim gerincét, szamárfülessé olvassa, vagy bedobálja a táskájába, hogy aztán ott jól összekaristolja a kulcsaival, húzgálja az asztalon, és a könyv borítója szépen kezd elmosódni, megmattulni..Jajjj...  De no para.. megvan a megoldás. És most üthetném a kis buksimat a falba, hogy ez eddig nekem miért nem jutott eszembe, mikor régen is volt borítója a könyveknek. 

Horgolt könyvborító!!!! 

Szóval ez a tökéletes megoldás a problémára. :) Össze is szedtem ide néhányat. Szerintem őrült jó ötlet, és magamat biztosan meglepem vele karácsonyra. 
Ha Te is a könyvmolyok közé tartozol, vagy van a családodban, barátaid között olyan, akit meglepnél vele, akkor még kicsit sem késő... Keress bátran, és tervezzünk egyet közösen. ;-)

 

Kicsit középkori, de nekem bejön:


 

Csipkésen:
 Bohókásan örök gyerekeknek és gyerkőcöknek:


Hogy a tablet vagy a kindle se fázzon:


Így néz ki belülről:


Összegombolva:


Virágos borítók:


Ez már a könyvtáska kategória (persze mást is tarthatsz benne), én imádom:


 Strapabíró fülekkel, és igazán fontos beltartalommal:


Tarisznyásan átvethető könyvtáska verzió:


Ez a kedvencem.. móóóókus könyvborító :) :

Neked melyik tetszik? Milyet készítsünk karácsonyra?

2 megjegyzés:

  1. Nekem is a Tüskevár volt a kezdet. :) Én is sokszor újraolvastam a Téli berekkel együtt.
    A borítók szuperek.

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :) Azóta elkészült egy saját verzió is. Teljesen imádatos "élőben" is, úgyhogy sorozatgyártás indul belőle. :)

    VálaszTörlés