2015. december 12., szombat

Zoknik, tutyik...

Ilyen közel Karácsonyhoz már nem szívesen vállalok senkinek semmit, mert elég rizikós, hogy ideér -e  a fonal, megbetegszik -e valaki a családban, vagy más formában beüt -e a ménkű. De hát azért persze vannak kivételek. Most egy kedves ismerős kedvéért éppen. A feladat, hogy készüljenek jó meleg zoknik, mert csak. A tervezgetés volt a leghosszabb feladat, mire végre megszületett az a verzió, amivel mindketten teljesen elégedettek lettünk. Bár hosszadalmas ez a kiválasztási időszak, de szerintem elengedhetetlenül fontos, mert csak így lehetünk biztosan abban, hogy a végeredmény éppen olyan lesz, amilyennek megálmodtuk. Mást pedig nem szeretek kiadni a kezeim közül. 

Ilyenkor mindig megbeszéljük a  formát, fazont. Aztán jöhetnek a színek, a vastagság, a fonalösszetétel. Mert szerintem mindenki úgy van vele, hogy lehet valami nagyon szép, ha az anyaga nem tetszik. Biztosan Te is jártál már úgy, hogy ezért tettél vissza a boltban egy csini ruhát vagy kiegészítőt. ;-)

Szeretem megismerni azt is, aki ajándékba kapja a CMK-s eztmegazt. Minél több kiderül Róla, a szokásairól, az életkörülményeiről, stílusáról, annál biztosabb, hogy kedvére való lesz a végeredmény is. 

A tervezgetés fázisa most is izgalmas volt. Két verzió is elkészült, mire a harmadikat már mindketten elfogadtuk. Azért az első kettő sem elvetendő ám, menet közben gazdára találtak azok is. ;-)

Ez egy gyapjú-akril keverék fonal, ami egyszerre meleg, de mégis könnyebben kezelhető. Elképesztően vastag maga a fonal, most épp a Yarnart Inca fonala tűnt megfelelőnek és elérhetőnek, mert  a kedvenc fonalboltomba már nem jutottam el se személyesen, se elektronikusan a szűk határidők miatt. A végeredmény inkább egy rövid szárú horgolt csizma. Afféle szobatutyi, amiben nem fázik a lábad, ha a hideg kövön szaladgálsz vagy a konyhában püfölöd a laptopot fél éjszaka, amíg alszanak a porontyok. A képen még félkész állapotban van. :)




Ez pedig egy gyapjú keverék zokni felül ágacska mintás csipkével, alul sima rövidpálcás sorokkal. A fonal Schachenmayr Sympatic, csodás melanzs színben, igazi mézes-tejeskávás tejhabos a cirmossága. :) Régóta várakozik már, hogy valami szülessen belőle, és most megtalálta a formáját. 

 Ez a zokni most a hideg alpesi hegyekbe vándorol majd. Vastagságra olyan makaróniszál vastagságú, és éppen ezért egyszerre meleg és rugalmas.



 Kísérletezni jó dolog... szerinted is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése